“Şimdi annem gibi olduğumu sanıyordum. Bu beni korkuttu”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Önündeki fincanda üç Euro ve 75 sent var. André Z. Kaşları. Bugün yavaş çalışıyor. 1.82 metre boyunda, ancak Avrupa geçitinin önünde oturduğunda, bacaklarının etrafında bir battaniye, gıcırtılı cekette, o zaman küçük görünüyor. Sanki birlikte küçülmüş gibi.

André Z. Hamburg'da doğdu ve büyüdü. Evde ve sokakta sevgisiz bir çocukluğu ve bir gençliği vardı. Bugün 27 yaşında ve yoldan geçen bir pansiyon oda için para istedi. Onun gibi birçok evsiz ve evsiz insan. İlk yıllarda benzer ihmal ve şiddet hikayelerini paylaşıyorlar. André Z. ile iki kez tanıştık ve onu dinledik. İşte protokol.

“Dört yaşındayken annem bana ve iki kardeşim masaya 20 avro koydu ve satın aldı. Sonra üç ay kayboldu. Veddel-Ballinstadt'ta gri prefabrik bir binada yaşadık. Kuruşların hemen etrafında olduğu. Ama ne çocuk satın alıyor? Tatlılar.

Kardeşlerim benden bir buçuk yıl daha gençti. Günlük bakım merkezine gittiler ve ben pençelere gittim. Kızarmış ekmek ve soğuk kesimler çaldım ve sadece ceket cebimde olduğum her şeyi koydum. Beni yakaladıklarında neden çaldığını sordun? Ve dedim ki: Çünkü açım.

Zorunlu olarak, André Z. Penny'de köşeyi çalmaya başladı.Eibner/imageo

Okulun ilk gününde okuldan uçtu

O zamanlar Veddel'de oldukça tanıdıktı. Çeyrekteki herkes herkesi biliyordu. Gana'dan büyük bir aile yanımızda yaşıyordu. O zaman en iyi arkadaşlarımızdı. Ayrıca annemizin yeni ayrıldığını biliyorlardı. Onlarla oynamamıza izin verildi, zaman zaman banyo yaptılar, çamaşırlarımızı yıkadılar ve ayrıca kahvaltı veya öğle yemeği eklediler. Daha fazlasını yapamadılar. Onlar büyük bir aileydi ve kendileri neredeyse hiç param vardı.

Annem üç ay boyunca kira ödemedi. Elektrik park edildi, su park edildi. Annem mahalleden dönüştürüldü, her zaman yeni Mackers vardı, oyun oynadı. Yakınlıydı, ama eve gelmedi. Bu onun hayatıydı. Çeyrekte herkes onları biliyordu. O güzel bir kadındı. Pekala, güzel bir gülümsemeyle ince. Bugün bunların hepsi değil. Alkol onları yok etti.

Altı yaşındayken okulun ilk gününde okuldan uçtum. Büyük bir çocuğa çarptım ve sonra sokaktaki arabaları yok ettim. Ön camlara çarptım ve çatılara ve kaputta atladım. Çocukken soğuktum, her şey benim için korkuyordu. Bütün dünyadan nefret ettim. Polis geldi, sonra polis arabasına atladım. Bundan sonra şöyle dedi: 'Şimdi bitti. André eve giriyor. '

Çubuklar ve çubuklarla başladı

Anaokulunda saldırganlığın zaten belirtileri vardı. Diğer çocukları ittim ya da bir şeyler aldım. Her zaman düşünmelisin: Hiçbir şeyimiz yoktu ve hiçbir şey değildik. Annemiz bizi her zaman kışkırtı, 'Sadece hiçbir şey sevmiyorum!', 'Kimsenin sana bir şey söylemesine izin ver!', 'Birisi seni tehdit ederse, vur!' Tabii ki o zaman istediğini alıyorsun. Lütfen ve teşekkür ederim. Ve başka bir şey değil. Eve geldiğimde, her şeyi sıfırdan öğrenmek zorunda kaldım. Ellerinizi nasıl yıkarsınız, tek başına nasıl duş alırsınız, nasıl yıkanır. Altı yaşındaki bir kişi olarak bunu bilmiyordum.

Gençlik refahı için zorlaştırdım. Yorgundum, reddettim, odamı düzenli olarak yok ettim, çalındım, kaçtım, hakarete uğradım ve saygısız oldum, kendimi çocuklarla oydum. Bazen gerçek savaşlar yaptık. Çubuklar ve çubuklarla başladık. Kardeşlerim iki yıl sonra eve geldi. Aynı tesiste ve aynı okuldaydık.

Bugün seninle daha fazla temasım yok. Biz kırık bir aileyiz. Her birimizin kendi hikayesi var. Benim için sokaktı. Kardeşlerim için uyuşturucu kullanımı, hapishane, reeperbahn. Hepimiz çöktük. Noel sezonunda bir kez Spitlerstrasse'ye yalvardım ve erkek kardeşimle oğlu ve kız arkadaşı ile tanıştım. Dedi ki, bak, orada oturan engelli kardeşim. Sonra geçti.

Hamburg'daki Reeperbahn'da Büyük Özgürlük

Hamburg'daki Reeperbahn'da Büyük ÖzgürlükMarkus Matzel/Imageo

Günde bir şişe tahıl

17 yaşında evden ve sokaktan çıktım. Reeperbahn'da çok zaman geçirdim. Elbe Lock Mahzeninde ve kaza çubuklarında mücadele ettim. Bana Snort'u öğreten iki evsiz arkadaşım vardı: Holger ve Korn-ani. Ne yazık ki, ikisi de şimdi öldü.

Korn-Ani 30 yıldır rekor yaşadı. Holger daha da uzun. Onunla tanıştığımda 70 ve öldüğünde 72 yaşındaydı. Burada alevlenen evsiz insanlardan biriydi. Herhangi bir spinner ona benzin döktü ve onu yaktı. Beni destekleyen tek kişi Korn-Andi ve Holger idi.

Yaz aylarında Dışarıda ve Kışın Elbe Kalesi Mahzeninde, bazen trende de uyudum. Tanrıya şükür, eroin ve taş gibi en kötü ilaçları ve çoğu burada sıkışmış olan böyle bir çöp denemedim. Ama o zamanlar çok alkol içtim. Günde bir şişe tahıl – sanki su gibi saf. Belli bir süre sonra buna alışırsınız. Bir noktada düşündüm, şimdi tıpkı annem gibiyim. Bu beni korkuttu. Sonra geri çekilme içindeyim. Çekilmeden sonra sokağa geri döndüm. O andan itibaren, Korn-ani her zaman tahıl yerine kolamı satın aldı.

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Wandsbek'te doğdum ve tüm hayatımı Hamburg'da geçirdim. Ama burada hiç dairem yoktu. Sadece bir hostelde uyuyorum. Karma'ya inanıyorum ve diyelim ki: 'Beni becerdi.' Çok kötü şeyler yaptım. Kendimi dövdüm ve çaldım. Çocukken evsiz insanları tiksinti ile yürüdüm. Şimdi, insanların sizi geçtiğinde olduğu gibi evsiz olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Bu hayatı seçtim mi? Hayır. Kimsenin buna sahip olmadığı. “

Maja Schirrle, Ansbach ve Sucre'de gazetecilik okudu, yabancılar hakkında yazdı ve hafife alındı.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.