Engelli bir kişi olarak nasıl buluşabileceğim

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Hanehalkının kendi kendini yönetmesi, çoğu yetişkinin hayatında doğal ve doğal bir şeydir. Zamanla, herkes bağımsız olmaya ve kendi evlerini yürütmeye çalışır. Bununla birlikte, farklı engellilik türleriyle uğraşmak zorunda olan insanlar için durum çok farklıdır. Onların durumunda, genellikle sadece sağlık durumlarından değil, aynı zamanda sınırlı gelirleri veya düzenli istihdam eksikliği nedeniyle çok sayıda kısıtlama dikkate alınmalıdır.

İlaç için ek maliyetler hesaba bir yük getirdi

Bir hane halkının yönetimi yüksek derecede sorumluluk ve her şeyden önce makul finansal yönetim gerektirir. Finansal araçların, özellikle engelli insanlar için günlük yaşamda vazgeçilmez olan tedarik hizmetleri (elektrik, su, telefon, internet) gibi temel harcamaları karşılamak için yeterli olması çok önemlidir. Son yıllarda, ekmek, süt ürünleri ve et gibi temel ürünlerin fiyatları da dahil olmak üzere gıda fiyatlarındaki artış kendini özellikle fark etti ve hanehalkı bütçeleri de yüklendi.

Engelli insanlar ayrıca rehabilitasyon önlemleri, ilaç veya bir ulaşım araçlarını korumak için ek maliyetleri hesaplamak zorundadır – genellikle bağımsızlıklarını korumalıdır. Tek bir aile evinde yaşıyorsanız, son yıllarda çok daha pahalı hale gelen yakıt satın alma maliyetleri eklenir.

Çocukken, bir bütçe bütçesinin kauçuktan yapılmadığını öğrendim. Ailem bana her zaman paranın çıplak temeller için harcanması gerektiğini söyledi, örn. Sonuç olarak, paranın sorumlu bir şekilde ele alınmasının erken yaşlardan ne kadar önemli olduğunu anladım.

Hatırladığım bir durum, bir dükkanda olduğumuz zamandı ve kesinlikle annemin bana bir oyuncak almasını istedim. Ancak bana şu anda finansal araçlara sahip olmadığını açıkladı çünkü daha önemli masraflar vardı. Durumu protesto etmeden anladım.

“Gereksiz masraflar konusunda özellikle dikkatli olmalıyım”

Genç dönemim boyunca, gereksiz ve gereksiz şeyler harcamak için arkadaşlarımdan asla para ödünç almadım. Şimdi, engelli bir yetişkin olarak, mali durumumu dikkatlice yönetmeye çalışıyorum. Kalıntılardan ve borçlardan kaçınmak için önce faturalarımı ödüyorum. Uzaktan çalıştığım için, internet, telefon ve elektriğe erişimin ne kadar önemli olduğunu biliyorum – onsuz işim imkansız olurdu.

Her ayın sonunda, bütçem üzerinde tam kontrole sahip olmak için giderlerimin ve gelirimin dökümünü yapıyorum. Daha düşük gelire sahip biri olarak, gereksiz masraflar söz konusu olduğunda özellikle dikkatli olmalıyım. Bankalardan kredi almıyorum, çünkü yüksek faiz oranları ve düşük gelir geri ödemeyi neredeyse imkansız hale getiriyor.

Zor finansal durum beni çok daha fazlasına sahip olduğum parayı takdir etmemi sağladı çünkü bunun için ne kadar çalışmam gerektiğini biliyorum. Ancak, eğer ailemden çok fazla cep harç alsaydım veya devletten yardım alsaydım, paramla düzgün bir şekilde uğraşmayı asla öğrenmezdim.

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Bu yüzden engelli çocuklar için finansal eğitimin genç yaşta başlaması gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde, gelecekte kendi evinizi yürütmeye daha hazır olacaksınız. Eyaletten uygun destek de önemlidir, bu da engelli insanların daha bağımsız ve finansal olarak istikrarlı hale gelmelerine yardımcı olabilir.

Krystian Cholewa 37 yaşında. Doğumundan bu yana, hareketlilik sakatlığı ve bir dil bozukluğu yaşadı. Opole Üniversitesi'nde yüksek lisans derecesi ile ekonomi okudu.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.