Charlottenburg benzin istasyonu bir hafta içinde iki kez saldırıya uğradı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Steven G. zaten çok şey yaşadı. İster eylemde bir asker olarak, düğünde bir motorlu taşıt atölyesinin sahibi olarak veya Batı Charlottenburg'daki benzin istasyonunda. Ancak Mart 2025'te bir hafta içinde benzin istasyonunda olanlar da güçlü iki metrelik güçlü adam için yeniydi. Ve onu ilgilendiriyor, onu bırakmıyor. 35 yıllık hedefin benzin istasyonu, silahlı soygunlardan beş gün içinde iki kez idi.

“Hala tam olarak inanmıyorum,” diyor Köln doğumlu. “Salı günü saat 21:50, gün sonundan kısa bir süre önce Salı. Çalışanım Patrick kasa önündeydi ve sadece gün için son faturayı yapmak istedi. Aynı zamanda diğer çalışanımla birlikte ofiste oturuyordum.

Bir şeylerin yanlış olduğu hemen açıktı.
Steven G., Petrol İstasyonu Sahibi

“Bir daha değil …” Steven ve Leon'un ofiste dikkat çekmesini sağlayan Patrick'in yüksek iç çekişiydi. Steven, “Bir şeylerin yanlış olduğu hemen açıktı” diyor. Ve: “Patrick, ev yapımı konuşmaya eğilimli olmayan sakin bir çağdaş. 'Bir daha değil' – bu iyi bir şey yapmadı.”

Berlin-Westend'te, bir benzin istasyonu birkaç gün içinde bir soygunun sahnesi oldu.Rolf Zöllner/imago

Yırtıcı olarak nakit ve sigara

Aslında, Charlottenburg'un aksi halde sessiz batısındaki küçük benzin istasyonundaki küçük benzin istasyonunda saldırıya uğrayan ve soyulmuş olan Patrick'ti. Ancak o zaman yalnızdı, bu yüzden durum daha tehlikeli hale geldi. “Arapça ve Almanca bir karışımında, iki gangster parayı kasadan çıkarmamı ve adamlardan birinin tezgahın üzerine vurduğu büyük bir çantaya doldurmamı istedi.” Yani bu yeterli değil. Bugün olduğu gibi, benzin ve dizele ek olarak, içecekler, tatlılar ve dergiler de var. Ve elbette sigara. Faillerin tam olarak paranın yanında sahip olduğu buydu.

Her şey iki dakikadan az sürdü, sonra soyguncular avları ile mağazadan kaçtı, yaklaşık 1500 Euro nakit ve sigara birkaç yüz avro değerinde. Spook bitmişti. Patrick hemen polisi ve sonra patronunu aradı. Çok kısa bir süre içinde, yanıp sönen ışıklar ve siren uluması olan birkaç devriye arabası benzin istasyonuna ulaştı, ancak failler artık izlenemedi.

O zaman, bir hafta sonra değil, her şey yine mi? Aslında. Steven, “Ön gişeye girdim ve doğrudan bir tabancaya baktım” diyor. Steven'ı ofisten takip eden Leon, “İçgüdüsel olarak ellerimizi kaldırdık” diye ekliyor. Tezgahta pantolon ve kapüşonlu ceket eğitimi alan iki kapüşonlu soyguncu vardı. “Silahı bana hedefledi, diğeri hemen arkasındaydı ve tezgahın üzerine bir çanta atmıştı.” Kırık Almanca'da Patrick'ten yüksek sesle çantayı günlük gelirle doldurmasını istedi.

Arabalar akşamları Berlin'deki bir benzin istasyonunun önünde duruyor.

Arabalar akşamları Berlin'deki bir benzin istasyonunun önünde duruyor.Carsten Koall/DPA

Steven, “O anda Leon bana bir gangster tabancasının gerçek olmadığını beyazlatıyor” diyor. Çalışanı, daha sonra bildirdiği gibi, koşunun çapının keskin bir tabanca için çok küçük olduğunu fark etti. “O andan itibaren her şey benim için otomatik olarak çalıştı,” diyor benzin istasyonu sahibi: “Silahlı adama taşındım.” Aslında, bu biraz geri döndü, görünüşe göre eski askerin yüksekliğinden etkilenmedi. Sonra her şey çok çabuk gitti.

“'Keul, kulüp, silah gerçek değil,” diye bağırdım, “Diyor Steven. Kulüp, Patrick'in sadece bir gün önce, ilk saldırıdan hemen bir gün sonra benzin istasyonuna getirdiği bir beyzbol sopası anlamına geliyordu. Bir ikinci saldırı içinde tezgahın arkasına biriktirdi. İkinci bir fraksiyonda, Patrick, raketle bir çığlık attı ve bir anı, en yüksek bir çığlık attı, aynı bedenle yakalandı. Tabancayı silahlı soyguncudan koparın.

Ancak bu, tükürmesine karşı beklenmedik beyzbol savunması savunmasından çok korktu. Serbestçe hırpalanmış arkadaşı onu takip etti. Steven, “Tamamen adrenalin altındaydık, başka türlü açıklayamıyorum” diyor. Aslında, üçü derhal iki geçici soyguncunun zulmünü kaydetti, ancak artık onları yakalayamadı. Steven, “Hemen polisi aradım ve iki gangsterin saldırısını ve kaçışını bildirdim.” Dedi.

Helikopter ve termal görüntüleme kamerası ile fahnung

Birkaç gün önce olduğu gibi, birkaç devriye arabası çok kısa sürede geldi. Ancak bu kez yetkililer ilk baskından sonra “daha büyük çatal bıçak” sürdüler. Çevredeki küçük yollar yıldırım hızında polis tarafından mühürlendi. Gece gökyüzünde, termal görüntüleme kameralı bir polis helikopteri iki geçici suçlu arıyordu. Başarıyla. Polis memurları geceleri faillerden birini tutuklayabildiler. Ancak ikincisinde polis yakında yüzleşebileceğinden emindi.

Patrick, “Aynı jest, aynı ses, birkaç gün önce bizi ziyaret eden failler olduğundan eminim” diyor. Bunun da polisin soruşturmasına yol açacağına ikna oldu.

İkinci baskında, polis bir helikopter bile kullandı.

İkinci baskında, polis bir helikopter bile kullandı.Marijan Murat/DPA

Çalışanların güvenliği her zaman bir önceliktir

“Henüz küçük tankımızda böyle bir hafta yaşamadık” diyor sahibi. Olaydan 24 saat sonra, özellikle bu ikinci baskın, izlenim altındadır. Ve düşünceli: “Temel olarak, böyle bir durumda herhangi bir risk almamak ve kendi hayatını tehlikeye atmamak her zaman daha iyidir. Tam olarak çalışanlarımı sürekli keskinleştiriyorum.”

Bununla birlikte, her zaman bu tür tehlikelere hazırlıklı olmak önemlidir. “Önümüzdeki günlerde polisle iletişime geçeceğim ve bu gibi durumlarda en iyi nasıl davranacağımı hedefleyen eğitim fırsatları için halkımı ve beni arayacağım” diyor. En azından 20 yıl önce Bundeswehr'de bir asker olarak hizmeti nedeniyle, çalışanlarının güvenliğinin – ve elbette kendi – her zaman en önemli öncelik olması gerektiğinin farkındadır.

Tam olarak bu ceza polisi ve Federal Serbest Petrol Stotes Derneği (BFT) tavsiyesidir. Personelin eğitilmesine ek olarak, ilgili bir teknik ekipman da içeren önleme önemlidir. Sprit+ çevrimiçi internet platformuna göre, benzin istasyonu operatörleri son yıllarda burada büyük ölçüde yükseltildi. Modern Haber gözetimi genellikle standart ekipmanın bir parçasıdır.

Video gözetiminin caydırıcısı var

BFT iletişim müdürü Anne Grote, “Bu bağlamda, Haber gözetimi soruşturma için önemli ve önemlidir, ancak önleme için de çok önemlidir: göz korkutucu bir şey var.” Başka bir önlem gece anahtarıdır: ziyaretçi frekansı, konuma ve deneyime bağlı olarak düşerse, sadece gece anahtarı boyunca satılır.

Ek önlemler, yerleşik alarm güvenli kasalar veya zaman kilidi güvenli, hırsızlık ve baskın alarm sistemleri, benzin pompalarında konuşma noktaları ve acil durum görüşmelerindeki zaman kilidi olabilir. Sonuçta, yeterli aydınlatma ve kapı kilitleme olasılığı çalışanlar için daha fazla güvenlik getiriyor.

Ya olay tarafından travmatize edilebilecek bir saldırı olsaydı? Bir baskının psikolojik sonuçlarının dikkate değer olabileceğine dair bir soru yoktur. Birçok şirket bunu tanıdı ve bakım sonrası programlar sunuyor. Sprit+ Online'a göre, bunlar genellikle deneyimli olanı işleme konusunda psikolojik tavsiye ve destek içerir. Ve: meslektaşları ve üstleri de etkilenenlerin desteğinde önemli bir rol oynamaktadır.

Berlin Özgür Üniversitesi'nde (tarih/coğrafya) ve stajyerlikte okuduktan sonra Christian Hartwich, yıllarca Berliner Morgenpost'ta ekonomik editör olarak çalıştı. 1998'den 2022'ye kadar Berlin Yatırım Bankası'nda (IBB) basın subayıydı. O zamandan beri zaman zaman gazeteci olarak çalışıyor.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin yayıncısı ücretsiz yazarlar ve alaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak isteyen herkes verirse. Seçilen makaleler yayınlanır ve ödüllendirilir.

Bu makale Creative Commons lisansına tabidir (CC BY-NC-NOD 4.0). Yazar ve Berliner Zeitung adını vererek ve herhangi bir işlem hariç, genel halk tarafından ticari olmayan amaçlar için serbestçe kullanılabilir.