Berlin'de öğretmen olarak çalışmamın nasıl imkansız olması

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Neredeyse on yıl önce “Avrupa İkilemi: Birçoğunun istemediği bir devlet, işleyen bir Euro için gerçek ön koşul” başlıklı bir konuk yorumum var. O zamanki gibi, Avrupa projesinin milliyetçilik nedeniyle başarısız olduğu doğrudur.

Bu milliyetçilik, diğer AB ülkelerinden Avusturya kariyer değiştiricilerinin ve aynı zamanda Almanya'dan gelenlerin okullar tarafından aktif olarak arandığı Berlin düzeyinde Alman eğitim sisteminde de mevcuttur. Okullar onlara acı bir şekilde ihtiyaç duyarlar, ancak eğitim senatosu, memurları ve yukarıdaki politikacılar öğretmenler için, özellikle kariyer değiştiriciler için kesintiler, engeller ve chicane ile tamamen yönetir.

Bunu eğitim acil durumunda göstermek istiyorum. Şimdi eğitimde, özellikle Berlin'de tekrar kısaldı. Siyaset bilimi alanında bir doktora ve uzman alanlarda çeviri bilimi (İngilizce/İspanyolca) alanında yüksek lisans derecesi ile benim gibi olan Almanlar, aynı zamanda liseler ve diğer okullar tarafından durdurmak istiyor Politik olarak kontrol edilen veya tamamen bürokrılmış eğitim senatosu tarafından reddedildi. Kedi kuyruğa ısırır. Hala böyle bir şeyi kim anlıyor? Berlin eğitim sisteminde personel eksikliğimiz yok mu?

Enine giriş için engeller bazen önemlidir.Marijan Murat/DPA

Avrupa hukuku ayaklarla tekmeledi

Bunun yerine, Berlin Eğitim Senatosu tarafından yıllarca İngilizce öğretim için kariyer değiştirici programı için her zaman aynı memur tarafından reddedildim çünkü çalışmalarım sırasında çevirmen olarak edebi çalışmalar yapmazdım. Diğerleri – bu yüzden bana geldi – alınmazlar çünkü edebi çalışmalar gösterebilirler, ancak dilbilim değiller.

Ve böylece Berlin Eğitim Sisteminde AB Avrupa ve Almanca olarak ayrımcılığa maruz kalıyorsunuz, çünkü İngilizce öğretiminde ve çeviri konusunda İngilizce arasında bir karşılaştırılabilirlik yok. Tabii ki, özellikle geçişle ilgili olduğunda karşılaştırılabilir. İlgili AB sözleşme makaleleri ve anlaşmaların tanınmasına karşı ayrımcılığı yasaklayan bir tanıma kılavuzu olmasına rağmen, hiçbiri ikinci olan bir ulusal sinizm.

Avusturya'da, 2023 yılında Bilim Bakanı tarafından tanıtılan ve lise düzeyinde İngilizce, İspanyolca ve siyasi eğitimden haberdar olmamı sağlayacak yeni, üç aşamalı kariyer değiştirici Sertifika Test Sınavı'nı geçtim. üniversite öğretim deneyimim bile var. Ancak bu Berlin Eğitim Senatosu için de yeterli değildir – her zaman karşılaştırılabilirlik olmadığı gerekçesiyle. Karşılaştırılabilirlik eksikliğinin bu mazereti ile, tüm endişelerim Berlin Eğitim Senatosu'nda reddediliyor ve böylece Avrupa hukukuna yapı ve amaçlanan.

Ortak Avrupa'ya ne oldu? Okullar neden acilen ihtiyaç duyarlarsa kariyer değiştiricileri işe alamıyor? Ancak bu, kariyer değiştirici olarak eğitim sistemine gitmek isteyen Almanlar için de geçerlidir. Ayrıca burada, okulların ihtiyaçları üzerinde başarısız oluyor.

Şimdi benim için küçük bir arka giriş var, ama kapısı tekrar grev yapmakla tehdit ediyor. En azından teorik olarak bir temsil olarak geçici olarak durdurulma fırsatına sahip olacağı BEO Öğretmen Temsilcisi listesine kayıt oldum. Bunu yaptım. Geçen gün, Berlin'de eğitime odaklanan bir lise merkezi, ama aynı zamanda Abitur'u alma fırsatı da bana bildirdi, beni davet etti ve bana 26 dersin yerine geçti. Nedeni: Acil ihtiyaç!

Öğretmenler kayıptır, ancak personel boşaltılsa bile işler her zaman doldurulamaz. Son olarak, eğitim bütçesindeki kesintiler suçlanacak.

Öğretmenler kayıptır, ancak personel boşaltılsa bile işler her zaman doldurulamaz. Son olarak, eğitim bütçesindeki kesintiler suçlanacak.Julian Stratschulte/DPA

Sağdaki değirmenlerde su

Birkaç gün sonra okuldan bir çağrı aldığımda, eğitim senatosundaki kesintiler nedeniyle bana tam saat veremeyebileceğini kabul etmiştik – entegre mesleki eğitim hazırlığı için bir personel olmasına rağmen ( Iba).

Orada yeterince öğretmeni durduramamak, Almanya'da yeterince yetenekli işçiyi eğitmek anlamına gelmez. Bu sadece toplam politik ve bürokratik bir delilik. Küntlık zaferi kutluyor. Nitelikli ve çalışmak isteyen insanlar reddedilir.

Bu arada, büyük eğitim senatosu nedeniyle okul bana 15 saatten fazla teklif edemezse, o zaman şimdiye kadar 13 Eur brüt ve şimdiye kadar bir çağrı merkezi pozisyonu taşıyan federal istihdam ajansı var. Tek bir haber ve endişeleri cevaplamadı. Bu, federal ajansın arabuluculuk tarihlerine öncelik vermem gerektiği ve ayrıca indirgenmiş derslerden uzak durmam gerektiği anlamına gelir. Bir sonraki delilik. Okul benim için iyi olduğu için, en azından 15 saatten fazla atanacağımı umabilirim.

Şimdi gerçekten kelimelerden yoksun. Bizim için neyin iyi olduğunu ve bizim için neyin kötü olduğunu anlayabilmemiz için Avrupa'da faşistlerin tekrar iktidarı olması gerekiyor mu? Tüm bunlar sağdaki değirmenlerde su. Neyse ki, böyle bir ideolojiye kurban olmayacak kadar iyiyim.

Manfred Kohler, Kent Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde ders veren ve Avrupa, milliyetçilik ve uluslararası siyasetle yayınlanan bir siyaset bilimcisidir.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.

Bu makale Creative Commons lisansına tabidir (CC BY-NC-NOD 4.0). Yazar ve Berliner Zeitung adını vererek ve herhangi bir işlem hariç olmak üzere, genel halk tarafından ticari olmayan amaçlar için serbestçe kullanılabilir.