St. Hedwigs-Cathedral'in yenilenmesi, cehalet ve hayal gücünün bir ifadesidir.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Sevgili Bay Bishop Koch,

Hedwigs Katedrali'nin yeniden tasarımı hakkında zaten sayısız mektup ve görüş almış olacaksınız. Restorasyondan sonra hala sizinle iletişime geçiyorum, çünkü size eğitimli bir Doğu Berlin Katolikleri hakkında birkaç düşünceyi anlatmak istiyorum.

1960'larda Pankow'da doğdum ve orada St. Maria Magdalena belediyesinde büyüdüm. Vaftiz edilen, Katolik Anaokuluna geldi, ilk cemaate gitti, sunak çocuk oldu, onay almayı aldı, gençliğe kabul edildi. Katolik olarak yetiştirildik ve sonuç olarak devlet örgütlerinin bir üyesi değil, genç öncüler, özgür Alman gençleri ve gençlik kutsama yapmadık. Bu yüzden tüm sonuçlarla toplumun siyasi yabancılarıydık.

İlk Komünyon için Benno Vallag'dan St. Hedwigs Katedrali hakkında bir kitap aldım. Kitaplar o zaman bile benim için önemli bir rol oynamasına rağmen, daha fazla bip sesinin aksine, Westradio'yu duymak için SSCB'den Transistorradio hayalini gerçekleştirdim.

St. Hedwigs Katedrali'nin dönüştürülmüş iç kısmıJürgen Ritter/imago

Model olarak bir Roma Pantheon

İki yıl sonra ilk kez sınıfımızdan bir kızda kendimi ezdiğimde, devlet operasının çocuk korosunda şarkı söylemeye başladı. Bir noktada bir okul sınıfı olarak bir performansa gittik, şık giyinmemiz gerekiyordu ve çocuk operasını çok ilginç buldum, ama aslında sadece alevim için gözlerim vardı.

Daha sonra Bebelplatz'a adım attığımızda geri döndü: Şehrin ortasındaki ABD GDR Katolikleri için Katedral St. Hedwig. Okulda kiliseye daha fazla alıştığımızdan ve sadece geri ve gerici olarak, piskoposluk kilisemizin sosyalist, ateist başkent ortasında bu kadar temsilci olmasından memnun olduk.

Sonra onunla ilgili kitabımı evde aldım ve olaylı tarihi, bir Roma panteonuna dayanan yeni bina, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda neredeyse tamamen imha ve uzun süreli rekonstrüksiyon, siyasi ve sosyal süreçler sırasında tarihi inişler hakkında çok şey öğrendim.

İç mekanın nasıl tasarlandığını büyülemiştim, bunu bilmiyordum. Ve ortada ortada büyük bir merdiven. Gizlenebilecek bir çocuk olarak benim için özellikle heyecan vericiydi.

Unterkirche, daha sonra ziyaret sırasında bize eski piskoposlar ve elbette daha küçük şapel ile açıklandı. Bu mallarda, ziyaretçiler yukarı gelip etrafa bakmak isteseler bile, bağlılıklar ve hizmetler mümkündür. Çalışan fuarları ve itirafları da Unterkirche'de düzenli olarak gerçekleşti çünkü bu tür hizmetler için daha uyguntu. Yukarıda resmi olarak ve aşağıda sağduyulu için.

GDR'de St. Hedwigs Katedrali

GDR'de St. Hedwigs Katedraliimago

Sessiz Duada Güç Yaratılması

Rahipler topluluğumuzdan ortaya çıktı, birçok kısmı kutsama, aynı zamanda ev topluluğundan da katıldı. Ve en geç normal şehir gençlik fuarlarında, Herzberg'de tatilde, Dekan'ın etkinliklerinde ve özel kurstan Alt-Buchorst, Zinnowitz'de bir araya gelen insanları gördünüz. Ve Berlin Piskoposu uzay açısından büyük olduğu, ancak Katolikler için oldukça küçük olduğu için, her zaman yönetilebilir sayıda inanandı.

Şehir gençlik fuarlarında, daha önce tanıştığınız karşı taraftaki büyük kilisede bir kızı tanıyabileceğiniz için her zaman heyecan verici durum vardı. Ticaret fuarlarından sonra, kilisenin önündeki aşamalarda nispeten uzun süre birlikte durdular ve etkinliğin en düşük seviyesinde bir şekilde dışarı çıkmaya çalıştılar. Ve eğer belediye binası pasajlarındaki sadece broyler çubuğu olsaydı.

Humboldt Üniversitesi, babamın bağımsız olmasına rağmen 1959'dan beri çalıştığı St. Hedwigs-Cathedral'in karşısında duruyor. Bir zamanlar molalar sırasında ve sosyalist düşünme cihazında işten sonra katedral içine dua etmeyi sevdiğini bildirdi. Sadece ideoloji operasyonundan kapanın ve sessiz duada güç alın.

Daha sonra sağlam bir patron seçmemiz gerektiğinde, 1930'larda papaz olan Bernhard Lichtenberg'i ve 1938'den sonra zulüm gören ve zulüm gören ve yolda öldüğü için seçtim. Bir diktatörlüğe karşı dik tutumu benim için etkileyici ve biçimlendiriciydi. Son dinlenme yerini Unterkirche'nin kriptinde buldu, çünkü GDR, Batı Berlin'den ayrılmayı reddetti, bu yüzden ölü olarak bile.

Alt chapel'in önde gelen girişi kapatıldı.

Alt chapel'in önde gelen girişi kapatıldı.Berlin fotoğrafı/imago

Herkes derinden dokunuldu

Hedwigs Katedrali'ni ortağımız Bistum Rottenburg-Stuttgart'tan gençlerle, diğer şeylerin yanı sıra, bir şehir turuna, neredeyse sipariş edildiği gibi, Toccata ve Fugue D minörünü Bach'tan ve hepsi de sadece idiyosenkratik mimariden değil, aynı zamanda şarkının derinden dokunmasıyla ziyaret ettiğimizde.

Bu nedenle St. Hedwigs-Cathedral, günümüze sığmayan, genellikle sorunsuz bir şekilde ve parlak ideal ideal olan kendi güzelliğine sahipti. Çok güzel olmayan bir çocuk gibi görünüyordu, ama annesi asla ihlal etmeyecekti. Güzellik operasyonları bu günlerde çok saklanabilse bile, ruh ve iç mekan genellikle dokunulmadan kalır.

1773 yılında inşa edilen, savaşı yok eden, yeniden inşa eden ve tasarlanan, yeni bir boya armağına ihtiyacı olan ve bir veya diğer kısmın tamir etmeye değer hale geldiğinin farkındayım. Bir ağacın yıllık halkaları gibi, St. Hedwigs-Cathedral, sadıkların yaşamının tüm bu etkileyici aşamalarını içselleştirir. Ancak yıllık halkaları bir ağaç gövdesinden geri ödeyecek olsaydınız, profilini ve istikrarını kaybederdi.

Doğu Berlin Zengin Mimari Tarihi

“Delik” in katedralin ortasında çirkin olduğu ve bu nedenle kaybolması gereken birkaç kişi, eski Belediye Başkanı Klaus Wowereit, Bishop Rainer Maria Wölki (her ikisi de sosyalleşmemiş) ve hatta GDR Province'den gelen Cardinal Georg Sterzinsky idi. Doğu Berlin mutlaka kozmopolit olmasa da, hala zengin bir mimari geçmişi vardı ve saklanmak zorunda değildi. Kişinin belirli izleri ve optikleri düzeltmek zorunda olduklarını düşündükleri zaten semptomatiktir, ana şey dış cephenin doğru olmasıdır. Önemli bir örnek Cumhuriyet Sarayı, bir GDR sembolü ve gitmek zorunda.

Kilisenin nasıl yaptığı ve bunun yerine 45 milyon avrodan bazılarının yapısal ve pastoral kusurlarda fakir olmayan yenileme ihtiyacı olan topluluklara dağıtılmış olabileceği burada açıktır. Bence kilise, özellikle güvenilirlik ve dürüstlük eksikliği ile mücadele ediyor. Ayrıntılı dönüşümler ve güzellik onarımları gerçekten yardımcı olmaz.

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Gelecekteki torunlarıma ilk cemaat için bir kitap vereceksem, umarım bu adaptasyon ve mimari mükemmellikten sorumlu insan grubu, iç çürüme durumunda aynı zamanda adlandırılacak ve inanç binasının yenilenmesi gerekecektir. Özellikle diasporada Bischofskirche, inananların ve umutlarının esnekliği için olağanüstü bir semboldü. Bununla ve haçın kubbe tarafından ileri doğru hareket ettirilmesi ile mimari ve statik kısıtlamalar arasında değersiz bir boyun eğmeyi sembolize eder.

2024 sonbaharında açılış hizmetinden alıntı yapıyorum: “Bu yuvarlak bir şey!” Kurt Tucholsky ile cevap veriyorum: “Çoğu insanın zulmü hayal edilebilirlik ve vahşilik cehaleti.”

Kibar selamlama ile

Yazar BT-profesyoneldir ve şu anda katip olarak çalışıyor. Bir hobi olarak, kendisi için hicivli bir yazı keşfetti.

Şeffaflık Bildirimi: Yazar bir takma ad kullanır, gerçek isim editoryal ekibi tarafından bilinir.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.