Sanatçı Talamonti İşlemini İşe Alır

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Berlin'deki kültürün tasarrufu izlenimi altında, birkaç yıl boyunca açlıktan ölüyoruz ve daha sonra ülke tekrar düzgün bir şekilde üretime girdiğinde tamamen başlıyoruz. Yani 2026'da, eğer sona ererse. Ama buna gerçekten inanmak istiyor muyuz? Hayır, o zamana kadar yapılar kesinlikle parçalanacak ve çok sayıda sanatçı biyografisi kırılacak. Her halükarda, önümüzdeki yılları acı içinde harcamayı düşünmüyorum. Ben, 57 yaşında Lajos Talamonti, şirketi işe alıp sanatçı Lajos Talamonti'ye kendi kendine geri all.

LAFT, Ücretsiz Künste Berlin Eyalet Derneği üyeliğim var. V, iptal edildi, artık başvuruları finansman temsilcilerine göndermeyeceğim. Temsil edildiğini hissetmiyorum, uzman olarak podyumlarda oturan ve arka odalardaki evleri için daha iyi fırsatlar elde etmek istemiyorum. Statüko ante için savaşmıyorum.

Ücretsiz sahne “profesyonelleştiğinden”, işbirliği ruhu yavaş yavaş arka koltuk aldı. Herkese karşı mücadele kötüleşirken, sanatçının kendi örgütlenmesi ve hareket etme yeteneği giderek daha fazla gücü kaybetti. Bu dişsiz sahte -prosestlerle ilgili iyi olan şey, izole edilen sayısının güçsüz olduğu görünür hale gelmesidir. Güçsüz, şimdi ruhlu.

Lajos Talamonti'nin “Old Hase” parçasını Sophienselen'de sahnelemeArthur Heisler

Depresyondaki düşünceler gibi

İç sesimi dinlediğimde, son 30 neoliberal yılın (bkz. Richard Sennett) içsel kredisini fısıldadı: “Şey, canım, sen sadece yeterince sorulmayı başaramadı. Eğer kendinizi daha iyi pazarladıysanız. O zaman da nereye gideceğiniz.

Bir örnek: Üç yıl önce eski meslektaşlarımla birlikte “Eski Eller” i ürettim. Bu çok başarılı bir yapımdı. Başarılı çünkü oyun ve katılımcılar için eşit derecede mutlu. BT kariyerine baktığımda aslında bu prodüksiyondan sürdürülebilir bir şey yoktu. Yeniden başlama evet, çok güzel, dört performans ve 400 katılımcı, ancak belirli bir satış yeteneğine ve harika bir projeye rağmen, sonuç: maalesef turda değil, hiçbir yapı, sürdürülebilirlik yok. Yani her şey sıfıra geri döndü. Ve sıfır, bu bir daire içinde. Depresyondaki düşünceler gibi. Kariyer, ister iyi bir ekipmanı ister sadece sürahi olsun, onlara bakabileceğiniz dairede halkada yönetilen atlardan gelir.

Her zaman bir daire içinde, bu kötü değil, ama ketenleri tutan liderlik personelini kabul etmelisiniz. Ya da Galya'nın hala kutudan çıkabileceğini umuyoruz.

2023'te bireysel proje finansmanı için yaklaşık 360 başvuru vardı. Yaklaşık 26 proje finanse edildi. Buna ek olarak, temel finansmandan birkaç bırakma “otomatik olarak” vardır. 26 proje başvuru sahiplerinin yaklaşık yüzde yedisidir. Bireysel başvuru sahipleri için bu, finanse edilen bir projenin 14 yılında bir fırsatların dağılımı anlamına gelir. Proje başlatıcısı için yaklaşık 7.000 Euro ücretle (lütfen çok telaşlı hesaplamayın!). Benim için tek bir sanatçı olarak, en azından Berlin bireysel proje finansmanı söz konusu olduğunda kota Summa Summarum oraya geliyor.

Meslektaşı Tanja ve ben bunu bu tasarıyı mektup biçimine Lord Kültür Senatörüne verdik. Jüri kendi çalışmalarını bu koşullar altında sorgulanabilir olarak nitelendirdi.

Lajos Talamonti'nin Yönettiği Performans

Lajos Talamonti'nin Yönettiği Performans “Oracle”Christian Kleiner

Taahhüt olduğu yerde, bir kuyruk ve kızgınlık

Şimdi şunu söyleyebilirsiniz: Bunun nasıl çalışması gerekiyor, bu hesaplama doğru değil, bundan asla kurtulmayacaksınız!? Doğru! Dediğiniz gibi, geniş olmanız ve örneğin bir grup bağlantısı boyunca daha iyi finansman koşullarından yararlanmanız gerekir. Birkaç şanslı olan neredeyse yıllık/çok yönlü bir başarı oranına sahiptir. Bu harika. Bununla birlikte, bu yağ yılları, “itici zihniyet” olmalıydı.

Şimdi pazar uygunluğunuzu hemen göstermenizi önerenler var. Ama pazar, evet, hiç değil mi? Bir spekülasyon nesnesi ve karmaşık olarak uygun olan ama sahne sanatına uygun iyi, güzel sanatlar? Hemen tekrar kaybolur, bu bir fantom. Tabii ki: “Evet, sadece çok az insan” “Aslan Kralı” nın aksine, bu iyi bir iş modeli değil. ” Evet oldukça ucuz), kışın buz üzerine koyuyoruz ”ama Gazprom logosu ile kostümlerde ve Flight Emirates'ten sahne tasarımlarında oynamıyoruz. Ayrıca 1952'den beri “fare tuzağı” klasik bir suç oynamıyoruz. Serbest performans gösteren sanatta, agresif pazarlama ve PR az kullanım. Ne zaman ne de para var, bir iş olsun.

Kişilerarası tüm kişiler, ölçülebilecek bir takas ticareti değildir. Bazı şeyler bir toplum olarak hizmet etmez, bir toplum olarak hizmet etmez, gerginlik için gülmez. Çavuş standart durumdur, şimdi öğrenilmesi gereken hiçbir şey değildir. Her halükarda, Berliner'i kurtarmak federal hükümete bir yeniden kitaptır. Taahhüt olduğu yerde, kuyruk ve kızgınlık var. Çok zeki. Doğru andan itibaren selamlar, Açlık Şansölyesi Heinrich Brüning.

Kapitalizmde üretken bir yıkım olmalı. Bu, zaten kimsenin buna ihtiyaç duymadığı söylendiği söyleniyor. Bununla birlikte, yıkıcı bir yıkım da vardır, bu da hızlı bir şekilde elde etmek için üretken kullanılır. George Tabori'nin dediği gibi: “Tiyatro ölümcül olduğunda, herhangi bir bodrum katında.”

Baadian Eyalet Tiyatrosu Karlsruhe'de

Baadian Eyalet Tiyatrosu Karlsruhe'de “Anında Entegrasyon”Felix Grünschloss

Mevcut siyasetin elinde oynuyorum

Bugün veda edersem, o zaman daha kolay olduğu ya da bu çalışmada çok fazla sağlıksız 14 saat olduğu için değil, kendi anlamınızı daha fazla serbest bırakması garip olduğu için. Sonra şöyle diyor: “Özgür sahnenin kendini aşması.” Özgürlük, benlik ve benlikten kaynaklanan gerekli denge ile özgürce yaptığım şeyi özgürce yaptım. Onu bırakmak istiyorum.

Devam eden herkes saygım var. Sadece mevcut siyaseti ve onun elinde öncelik ortamını oynadığım için bu kendi kendine geri dönme için özür dilerim: daha az sanatçı, daha az uygulama, daha az rekabet. Belki o zaman fonlar yeterlidir? Bu nedenle, görünüşe göre bu şehirde çok fazla olan sanatçıların hikayesini teyit ettiğim de önemsizdir, finansman enstrümanları aracılığıyla yemek yerine “üretken” iş arıyorlarsa yanlış değildir.

Sessizce kaybolmak yerine, bu kendini geri almayı gruba gönderiyorum ve artık bu halkı yapmak istemeyen herkesi teşvik ediyorum. Ne olursa olsun. Benim açımdan, benim açımdan bir son verdim çünkü artık çok acımasızca kasıtlı, çok kızgın ve çok acı değil, çok istifa etmek istemiyorum. Bu benim şehvet ve ilhamım gitmiyor, ama bu şekilde kırmak istemiyorum.

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Ayrıca koşulları azim sloganlarıyla meşrulaştırmayı düşünmüyorum. Her şey vardı, ama fikir bu değil. Fikir her zaman başkalarıyla iyi temas halinde olmaktı. Birlikte yapabileceğiniz şeyleri yaratmak; kendilerinin, gerçeklerin, engellerin ve kendi sınırlarının ötesinde büyümek; hiçbir fikrinin olmadığı bir şeyi keşfetmek; Bunu yapacak bir şey mantıklı çünkü açıyorsunuz çünkü giyiyor çünkü aramızda paylaştığımız bir şey var. Onların bir kısmı orada olmaya gelen hepsi.

Lajos Talamonti yönetmen, yazar ve sanatçı. 1992'den beri Berlin'de yaşıyor. Parça gelişmeleri, fikirlerin geliştirilmesi, anlayış, yönetim, evreleme ve sunum üzerinden tiyatro eserinin özüdür.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. Açık kaynak ile Berlin Verlag, ilgilenen herkese içerik ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verir. Seçilen makaleler yayınlanır ve ödüllendirilir.