Prenzlauer Berg'deki Berlin gey barı Tipsy Bear'ın müdavimi olarak

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu açık kaynaklı bir katkıdır. Berlin yayınevi, ilgilenen herkese, ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı sunuyor.

Bir projektör aracılığıyla duvara yansıtılan “Sesler ve Hikayeler” yazısı, ne bekleneceğini duyuruyor. Gösteri yapmak üzere olan drag queen'in adı Judy LaDivina (“İlahi”), tek bildiğim bu. Prenzlauer Berg'deki bir gey bar olan Tipsy Bear'ın konuğuyum ve beni bir sürpriz bekliyor. Burada “heteroseksüel bir müdavim” olarak görülüyorum (müdavim bir gey değil).

Tipsy Bear beş yıldır ortalıkta. Mahallede yaşıyorum ve barın gelişimini en başından görme fırsatım oldu. Kuruluş artık bir “kurum” olarak nitelendirilebilir. Drag gösterilerinin yanı sıra kabare ve komedi de sunuluyor.

Açık kaynak
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Müzik durur. Judy LaDivina küçük sahneye giriyor ve büyük seyirciyi selamlıyor. Ağır makyajlıdır ve uzun, esmer saçları göğsüne ve sırtına dökülmektedir. Tamamen siyah giyinmiş, uyluklarına kadar uzanan yüksek topuklu rugan çizmeler giyiyor. Ne yaptığını açıkça bilen bir travesti.

Drag kraliçeleri, abartılı kadın kıyafetleri (“fummel”) giyen ve neredeyse parodik olarak abartılı bir kadınlık sergileyen erkeklerdir. Geçmiş günlerin göz kamaştıran divaları çoğu zaman rol modelleri ve güzellik idealleri olarak hizmet ediyor. Tanınmış Alman drag queen'ler Olivia Jones ve Nina Queer'dir.

Eddy Entropy, Mayıs 2022'de “House of Body Fluids”te performans sergiliyorDiego Sixx

Sahnede duyulacak ilk şarkı Alannah Myles'ın “Black Velvet” şarkısı. Judy LaDivina, oynatmayla senkronize olarak dudaklarını hareket ettiriyor. Büyük jestler yapıyor ve büyük alkış alıyor. Aşağıdaki şarkılar arasında travesti, sohbet havasında hayatından bahsediyor. Seyirci eğlenceli anekdotları seviyor. Küçük imalar yüksek sesle alaylarla karşılanıyor.

Her perşembe gerçekleşen karaoke akşamları da aynı şekilde neşeli. Moderatörlerden biri Lady Dina. Meslektaşlarının aksine canlı şarkı söylüyor ve güzel bir sesi var. Makyajı incelikli, zarif kadın kıyafetleri ve peruğuyla aslında çok kadınsı görünüyor. Leydi Dina, çok parlak makyajlı drag queen'lerin “palyaço” gibi göründüğünü düşünüyor. Diğer akşamlar tezgahın arkasında erkek olarak çalışıyor.

Kadın kıyafeti giyen erkekler eski çağlardan beri ortalıkta dolaşıyor. Yunan mitolojisinde Tiresias adındaki bir kahinin erkek olarak doğduğu, daha sonra yedi yılını kadın olarak geçirdiği ve sonra tekrar erkek olarak yaşadığı söylenir. Antik Roma'da makyaj yapan, alemler ve ziyafetler düzenleyen ve son zamanlarda trans kadın olarak tanımlanan bir imparator Elagabalus hüküm sürüyordu.

Lawunda Richardson performans sergiliyor

Lawunda Richardson performans sergiliyorDiego Sixx

William Shakespeare'in zamanında kadınların sahneye çıkmasına izin verilmiyordu. Sonuç olarak, dizilerindeki performanslardaki tüm kadın rolleri, kadın sahne kıyafetleri giyen erkek oyuncular tarafından canlandırıldı. “Drag” kelimesinin “kız gibi giyinmiş” sahne yönetmenliğinden türetilip türetilmediği kesin değil.

“Dragball'lar” 1920'lerin sonlarından beri New York'ta ortalıkta dolaşıyor

Sözde drag ball'lar 1920'lerin sonlarından beri New York'ta ortalıkta dolaşıyor. Belki de ilk drag gösterileri 1950'lerden itibaren Güney Afrika'daki siyah toplulukta gerçekleşti. Günümüzün drag sahnesinin kullandığı yapılar nihayet 1980'lerde ortaya çıktı.

Bu arada Tipsy Bear ziyaretim programla devam ediyor: Cher'in “Strong Enough” şarkısını, iki metre boyundaki dansçı Reflexiontra'nın performansı izliyor. İnce yapılı, dar omuzlu ve uzun, ince bacakları var; bunlar da yüksek topuklu çizmeler giyiyor. Reflexiontra kalçadan dans etmiyor, bunun yerine kollarıyla zarif ve zarif hareketler gerçekleştiriyor. Sunumu prova edilmiş gibi değil, daha çok doğaçlama yapılmış gibi görünüyor.

Aradan sonra Judy LaDivina, gösterinin ziyaretçilerine kökenlerini soruyor. “İtalya” ve “İrlanda”nın yanı sıra “Münih” de çağrıldı. Öne çıkan şey, farklı dillerdeki şarkıların karışıklığıdır. Bir projektör havai fişekleri sahneye yansıtır.

Yoğun ağ yapısı sayesinde Tipsy Bear'ın geniş bir eşcinsel sanatçı tabanı var. Neredeyse her gün bir etkinlik sunuluyor. Personel ve uluslararası izleyiciler öncelikle İngilizce konuşur. Diskte, herkesin hoş karşılandığı, yalnızca ırkçıların, cinsiyetçilerin, homofobların, transfobların ve “pisliklerin” dışarıda kalması gerektiği yazıyor.

Sonunda Judy LaDivina Yahudi kökenlerini kabul ediyor ve savaşa ve her türlü şiddete karşı kışkırtıcı bir konuşma yapıyor. Bize yalnızca sevgi rehberlik etmeli, diyor ve sevginin her türü. Seyirciler uzun ve yüksek sesle alkışlıyor.

Purrja Tipsy Bear'da sahne alıyor

Purrja Tipsy Bear'da sahne alıyorDiego Sixx

Ruh hali coşkulu

Gösteri bittikten sonra sanatçılar ziyaretçilerin arasına karışıyor. İnsanlar çok rahat sohbet ediyor ve birlikte selfie çekiyorlar. Bir travesti ile konuşuyorum ve onun Avustralya'dan geldiğini ve uzun yıllardır Almanya'da yaşadığını öğreniyorum. Berlin onun benimsediği ev haline geldi. Operayla ilgileniyor ve sanatından geçimini sağlıyor.

O akşam gösteriden sonra bir süre barda vakit geçiriyorum. Ortam rahatlıyor ve dans ediliyor. Sonra dansçı Reflexiontra'nın kulüpten ayrıldığını fark ediyorum. Artık rengarenk bir gömlek, şort ve rahat sandaletler giyiyor ve balıkçı kazağını arkasına çekiyor. Sokakta sıradan bir yoldan geçen birine benziyor. Sosyolog Erving Goffman'ın, hepimizin işyerinde, partner olarak ya da aile üyesi olarak sürekli olarak farklı rollere büründüğümüzü yazdığı bir kitabı aklıma geliyor. “Hepimiz tiyatro oynuyoruz” deniyor.

Martin Rautenberg metin yazarı ve senarist olarak çalışıyor.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir gönderidir. İle Açık kaynak Berlin yayınevi, ilgilenen herkese, ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı sunuyor. Seçilen katkılar yayınlanacak ve ödüllendirilecektir.

Bu makale Creative Commons Lisansına (CC BY-NC-ND 4.0) tabidir. Yazarın ve Berliner Zeitung'un isminin belirtilmesi ve herhangi bir düzenlemenin hariç tutulması koşuluyla, ticari olmayan amaçlarla kamu tarafından serbestçe kullanılabilir.