“Bu beni uyarıyor”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

“Hediye ücretsiz, tekrar çalındı.”

“(K) bir irade olduğu yerde de bir yoldur.”

“Bugün ne alabilirsiniz, bir sonraki erteleme.”

Onları tanımayan, bu Alman atasözleri uzun zamandan kalma. Bugün hala başvuruyor musunuz? Bugünün hızlı hareket eden, modern zamanına uyuyor musunuz? Yoksa antika gibi görünmüyor musun? Bugün hala verecek bir şey var?

“Hediye ücretsiz, tekrar çalındı.”

Bu sözü 1972'de ilk kez duydum. Günün sonunda hırsız olarak durmanın ne kadar rahatsız olduğunu hatırlıyorum. Dört yaşındaydım, bir yıl boyunca anaokulunda ve öğretmenime annemin ekmek kutuma paketlediği çerezlerimden birini verdim. Bana teşekkür etti ve gelecekteki tüketim için bisküvi çalışma masasına koydu.

1970'lerde Berlin'de bir günlük bakım merkezinde çocuklarFrank Sorge/Image

Kahvaltıdan sonra bizim için her zaman bir program, bir spor dersi, şarkı söyleme veya el sanatları vardı. Bu arada hala yerde oturuyordum, öğretmenin çalışma masasına çok yakın olduğumu ve gözlerimin bu bisküviye tekrar tekrar düştüğünü, bu da beni muazzam bir cazibe içinde kullandı. Bugün hala anlamıyorum, ne iştahım ne de açlıktan ölmedim. Ayrıca geri dönemeyeceğini de biliyordum. Ama yardımcı olmadı.

Bir noktada artık dayanamadım, sadece yetenekli bisküvi alıp yemem gerekiyordu. Elim, önce elime ve sonra ağzımda kaybolan bisküviye doğru çalışma masasına dikkatle hareket etti. Zevk suçlu vicdanla çiğnedim.

Kesintilerden sonra ayda 150 avro daha kaldı

Sabah, eğitimcim çalışma masasına oturduğunda bu bisküvi olmadığını düşündü. Aniden bisküviyi masasından çıkaran yüksek sesle sordu. Ona baktık. Her çocukla neredeyse dedektif titizlikle röportaj yaptı, bir noktada da bana. Çok şüpheli görünmeliydim çünkü kafamı suçlu olduğumu kabul etti.

Bundan sonra, sonsuz bir Litanei, başkalarına verilen şeylerin onları tekrar almaması gerektiğine başladı: ücretsiz, tekrar çalınır.

Bu durumda hala ne kadar kötü hissettiğimi biliyorum. Öğretmen bana parmağımla işaret etti ve yaptığım şeyin toplumdaki herkes için iyi bir ilişkilendirme için kötü olduğunu söyledi. Şimdi unuttuğum herhangi bir cezaya dayatıldım. Ama o sırada olduğum durum sonsuza dek kafamda basıldı. Bu bir daha asla başıma gelmemeli.

Berlin'deki Senato'nun neden olduğu kesintiler, yazara anaokulu öğretmeninin yöntemlerini hatırlattı.

Berlin'deki Senato'nun neden olduğu kesintiler, yazara anaokulu öğretmeninin yöntemlerini hatırlattı.Britta Pedersen/DPA

Senato'nun Kasım ayında azaltma planlarını okuduğumda, kaçınılmaz olarak o zamandan beri neler olduğunu hatırlattım. Ağustos 2018'den Aralık 2024'e kadar öğretmenlere, bu okullarda çalışan eğitimcilere çok odaklanıldı. Kesintilere göre 300 Euro'dan yaklaşık 150 Euro ayda ek olarak kaldı. O zamanki Eğitim Senatörü Sandra Scheeres'e (SPD) göre, amaç “belirli odak alanları için daha fazla personel kazanmak ve bu ödevi finansal tazminatla takdir etmektir”.

Bu yüzden de hissettik: (daha fazla) odakta diğer kentsel alanlara kıyasla çalışmamız resmi olarak görülecek, tanınır ve şimdi finansal olarak biraz ödüllendirilir. Ancak, bir okulun bu ödeneği alıp almadığı belirlenmedi. Bu ödeneğin onayı, katılım paketinin yararlanıcısı olan öğrenci sayısı ile ölçülmüştür. Eğer bir okul öğrenci bedenlerinin yüzde 80'inden fazlasının sosyal faydalara güvendiği “şanslı” olsaydı, tüm okulun eğitim personeli bu ödeneği verdi.

Aynı sorunlar ve zorluklar olmasına rağmen, “sadece” yüzde 79 öğrenci vücudu olan bir okul boş kaldı. İşiniz muhtemelen artık tanınmadı.

İlkokuldaki çocuklar

İlkokuldaki çocuklarSvenja Hanusch/imago

Okul yılı için okul yılı Berlin Geçişleri tarafından kontrol edildi

2004 yılında Berlin'in doğusunda bir okula geldiğimde, burada okul tartışmaları, ebeveynlerin temasları ve benzerleri ile çok daha fazla zamanım olduğunu fark ettim. O zaman bile, sakin Biesdorf-Süd'deki bir okulda geçirdiğim yıllardaki yıllardaki büyük farkı buldum, neredeyse haksız. Her zaman bu ek çabanın bir şekilde ödüllendirilmesi gerektiğine ikna oldum, bu durum böyle değildi. Bunun yerine, odak okullarındaki meslektaşlarının bir şekilde açıklığa kavuşturacağı kabul edildi, aksi takdirde şikayet edeceklerdi.

Bir okul bunu 2008'de yapmıştı: Rütli Okulu. Ancak, bu yola çıkmadı Tümü Odaklanan okulları aydınlatmak ve onlara uygun destek sağlamak.

2024/25 yeni öğretim yılının başında, Ocak 2025 itibariyle öğretmenler için eğitimciler için odak ödeneği tekrar toplandı. Girişin ilk gününden itibaren ödemenin kalıcı bir devlet olmayabileceği bilgilendirildik.

Ne oldu? Artık buna değmiyoruz mu? Daha fazla soba bölgesi yok mu? Çalışmamız aniden daha mı kötü ve tembel hale geldik? HAYIR! Ancak 3.2 milyon avro tasarruf etti.

“”(K) 'nin bir irade olduğu da (k) bir yoldur “

Ekim 2024'te Senato, okulların şimdilik sınıf gezileri rezervasyonu yapmasına izin verilmediği söylendiğinde tasarruf etmek zorunda kaldı, çünkü çok fazla öğretmen seyahat masraflarını ödenmişti. Bu arada ben onlardan biri değildim. Tüm iş gezilerimi kendim için hevesle ödedim ve seyahat maliyetlerinin geri ödenmesi konusunda bir imzadan kaçındım, aksi takdirde okul gezisini unutabilirim. Gözler bir kariyer seçerken açık, tıslayan bir yerden duyuyorum. Bu arada.

Ve tasarruf etmenin en kolay yolu nedir? Tasarrufu ne olası?

Eğitimde, bir kez daha. Eğitimin lobisi yoktur. Eğitim hane halkına değil, maliyetler. Eğitim karlı değil, en azından burada ve şimdi değil. Daha sonra, eğitim profil olabilir ve ödeme yapabilir, ancak daha sonra olur ve bu olduğunda bilmiyorsunuz. Daha sonra bir gün.

Senato bir noktada şimdi tasarruf etmek zorunda ve daha sonra değil. Ve kendini o kadar güzel bir şekilde kurtardığı için, aslında Kasım 2024'te ücretsiz okul yemeğinin ödenebileceği ve öğrenci organı veya ebeveynleri tarafından toplu taşımacılık yapabileceği tartışılmaktadır.

Şimdiye kadar, bu öneriler uygulanmadı, ancak bunun bir tartışma noktası olduğu tek gerçek beni uyarıyor. En zenginlerden biri olarak kabul edilen bir ülke artık herkes için ücretsiz okul yemeği karşılayamıyor mu? Yoksa ülke sadece geleceğimiz olanları kurtardığı ve onu şekillendirmesi gerektiği için çok zengin mi; Çünkü daha sonra ülkemizi yöneten ve emekli maaşımızı çözmesi gerekenleri kurtarıyor mu? Çocuklarımıza?

Draconian kemer sıkma önlemlerinden sonra Kai Wegner, Noel itici güç ile hediyeler çağrısında bulundu.

Draconian kemer sıkma önlemlerinden sonra Kai Wegner, Noel itici güç ile hediyeler çağrısında bulundu.BeHaberler Elmenthaler/imago

Kai Wegner Noel Baba'yı oynuyor

Ama aniden, hiçbir yerde olduğu gibi, yönetim belediye başkanımız Lotto Vakfı'nın başkanı olarak ortaya çıkıyor ve Noel Baba'yı oynuyor. Aralık ayında milyonlarca milyonlarca tedavi ediyor: tıpkı böyle, eğitim için 7,5 milyon avro. 3,2 milyon tasarrufa ek olarak, bu 10.7 milyon avro yapıyor. Ne için, bilmiyoruz, gizli kalıyor?

4,3 milyon avro ağır dövülmüş kültüre gidiyor, burada Komische operası için yaklaşık 500.000 avro, 6 Ocak'ta Haziran için planlanan bir prömiyeri iptal etme müdürlüğünü durdurmadı. Bunun nedeni Senato'nun kesintileri. Şimdi Volksbühne takip ediyor. Planlanan iki prodüksiyona boyadı ve iki milyon avro tasarruf etmek zorunda. En azından Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu için kesintiler geri çekildi. Yani işe yarıyor.

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Ama neden Wegner bunu hemen yapmadı? Kasım ayında neden farklı bir tencereden para toplama fırsatları olduğunu söylemedi? Noel zamanında bu koruyucu jest olmak zorunda mıydı? Bir irade nerede bir yoldur?

“Bugün ne alabilirsiniz, bir sonrakine erteleme”

Şans ucuz. 23 Şubat'ta yine Federalta seçimleri yapılacak. Ortaya çıkan her bir taraf, daha fazla öğretim personeli için mamilya okullarının yenilenmesi için daha iyi eğitimi teşvik eder. Teklifim: Şüpheli bir dayanışma ek ücreti yerine, bir eğitim solisinin tanıtımı, doğu. Şirketler ve şirketler için de politikacılar için bir ek ücret.

1968 doğumlu Ada M. Hipp, ailesiyle birlikte Berlin'de yaşıyor. 1992'den beri Berlin'in okulunda çalışıyor.

Şeffaflık Bildirimi: Yazar bir takma ad kullanır, gerçek isim editoryal ekibi tarafından bilinir.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Verlag, ilgilenen herkese içerik alaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verirse. Seçilen makaleler yayınlanır ve ödüllendirilir.